1/15

FARVER MED LYD

16.11.2016

EARUNIT præsenterer Søndag d. 20. november 2016 kl. 16:00 i LiteraturHaus, Møllegade 7, 2200 København N

November Music
Berthelsen, Barolo & BassclariNES
 


November Music 1 
Klarinetist Fritz Gerhard Berthelsen fremfører ved denne solokoncert fire værker for klarinet, basklarinet og orientalsk G-klarinet alle med live electronics. 

I et natteligt lydunivers formet af Birgitte Alsted, som hun kalder Moonstruck 1-4, bevæger vi os med basklarinetten ud på en rejse i det uvisse.

I Fuzzys værk, The Midnightslender (Midnatsluskeren) fra 2013, konkretiserer den musikalske ide sig gradvist for igen at ende i det mere abstrakte. Det er stadig nat og en lidt suspekt type lusker omkring i det ydre Nørrebro. Han kommer flere gange i slem karambolage med omgivelserne på en café og i en spillehal, hvor han ulykkeligt ender oppe i et spil flipper, der er i fuld gang. Han finder til sidst alligevel vejen hjem ud på de små timer lige før solopgang.

I Gündoğumu (tyrkisk ord for solopgang) oplever vi fokus på den orientalske klarinet i G (hentet hjem fra Izmir i Tyrkiet) overgangen fra nat til dag.

Koncerten afsluttes med nogle kapitler fra Ejnar Kandings store værk Tableaux fra 2013. Koncertens version indledes af satsen Vie Nocturne (natteliv) fra forestillingen "Skyggen" efter H.C. Andersens eventyr af samme navn. Denne sats ledsages af den video Niels Mikkelsen har skabt til forestillingen. Herefter følger satserne Grecale (middelhavsvinden fra nordøst), Zingarese (zigøjner), Pas de Deux (dans for to) og til sidst Destruzione (destruktion) afsluttes koncerten. I Tableaux indgår videoprojiceringer af kunstværker af Nes Lerpa.

PROGRAM
Birgitte Alsted & Fritz Gerhard Berthelsen Moonstruck 1-4 (uropførelse)

- - - attaca - - -

Fuzzy The Midnightslender (2013)

- - - attaca - - -

Ejnar Kanding & Fritz Gerhard Berthelsen Gündoğumu (uropførelse)

- - - attaca - - -

Ejnar Kanding Tableau V-IX (2013)
video af Niels Mikkelsen (Vie Nocturne)
video baseret på kunst af Nes Lerpa

MEDVIRKENDE
Fritz Gerhard Berthelsen klarinet, orientalsk G-klarinet, basklarinet & MaxMSP
Ejnar Kanding live electronics, MaxMSP

 

Billetpris: 50 kr (kan købes i døren kontant eller via mobilepay: 20761179), medlemmer gratis adgang
Der vil i billetten indgå et glas Barolo, en kiks og en ostebid

EarUnit is supported by the Danish Arts Foundation & Danish Composers' Society's Production Pool and Koda's Cultural Funds, Københavns Musikudvalg

 

 

 

Please reload

Få nys fra Nes

Skriv dig op til mit 

Nyhedsbrev

Please reload

Seneste indlæg

London Calling Nes

10.01.2020

1/10
Please reload

Viste indlæg
Følg mig