top of page

Praktiske oplysninger

 

Nedenfor giver jeg dig nogle praktiske oplysninger omkring indramning og behandling af mine værker, så  du får størst mulig fornøjelse af dem

Løse lærreder

Jeg holder meget af at male direkte på løse lærreder. Lærrederne har jeg liggende i endeløse baner. Så trækker jeg den mængde lærred som jeg vil male på ud på gulvet i mit atelier og begynder at arbejde. Det giver mig mulighed for at male i det uendelige. Uendelighedsmalerierne tager nogen gange form som lange bannere - helt op til 40 m.


I modsætning til oliemalerier på udspændte lærreder giver

de løse lærreder sig lidt under tørringen. At de ikke er 100% rektangulære giver dem et mere råt og skulpturelt udtryk.  

 

Lærreder uden grænser
Ophæng til løse lærreder

De rå løse lærreder kan hænges op på flere forskellige måder: Løsningen til vægophæng vist ovenfor er udtænkt af Galerie Birch. Rammen bygges så den på alle sider er et par centimeter mindre end lærredet. De lodrette lister sættes et godt stykke inde bag lærredet, så de ikke er synlige fra siden.

 

På denne måde kommer lærredet til at hænge et par centimeter ude fra væggen og bevarer  sit svævende, unikke, skulpturelle og rå udtryk.  

Svævende fra loft

Især de aflange bannere egner sig til at hænge så de svæver frit fra loftet. Dette kan f.eks udføres ved at fæstne lærredet til en rundstok af træ eller metal i top og bund. I den øverste rundstav fastgøres en wire som muliggør at maleriet kan hænges i en krog i loftet. Den nederste rundstok er med til at stabilisere lærredet med sin tyngde.

Indramning og ophængning af akvareller

Akvareller må ikke hænge i direkte sollys, da farverne ellers med tiden kan falme. Jeg maler mine akvareller på meget groft bomuldspapir og søger bevidst at opnå en rå beskæring af det tykke papir. Bomuldspapirets stoflighed bliver tydelig i de råt beskårede kanter, hvilket bedst kommer til udtryk, hvis de, som nedenfor vist, indrammes i passepartout-rammer.

Akvarel

Keramik

Ophængning og opbevaring af keramisk kunst

Stiller eller hænger du min keramik i hjemmet, er mulighederne uendelige og forholdsreglerne få. Mine keramiske fade er bag på forsynet med ophæng i stærk ståltråd, der gør det nemt at hænge dem på væggen, hvis det er det man ønsker. Hænger eller stiller du dem udendørs, er det en god idé at tage dem indenfor om vinteren, da is og frost ellers kan få dem til at krakelere i overfladen. 

Løse lærreder
Akvarel
Keramik
bottom of page